Mød en tidligere deltager

Navn: Louise Ferslev
Iværksætter Idé: ”Lommepengekortet” – lommepengekort til børn. Læringsplatform til børn omkring penge.
Deltagelse: Deltog og vandt 15.000 kr. i 2013 med sin idé.  Deltog som mentor i 2014.

Hvorfor valgte du at deltage til Startup Borgen? (Både første gang og anden gang)

Første gang jeg valgte at deltage, gik jeg på KEA på e-designer uddannelsen med en idé, som jeg ikke rigtig vidste om kunne blive til noget. Så så jeg Martin Thorborg poste noget på Facebook om et iværksætter event, hvor jeg derefter blev mere interesseret og nysgerrig. På daværende tidspunkt arbejdede jeg på en café i København, men var blevet træt af jobbet og valgte at tilmelde mig Startup Borgen i sidste øjeblik. Anden gang jeg valgte at deltage, var jeg mentor for nogle af deltagerne. Jeg var interesseret i at høre folks idéer, hjælpe dem med at pitche og var interesseret i netværket. Jeg kommer selvfølgelige også til Startup Borgen i år.

Hvilke faktorer var vigtig for, at du gad deltage (politikkerne, speakerne, netværk?)

Første år vidste jeg slet ikke, hvad Startup Borgen gik ud på og om min idé overhovedet var god nok til at kvalificere sig. Jeg tænkte, det kunne være godt at få foden inden for iværksættermiljøet og få etableret et netværk. Jeg syntes, det var super fedt at der var mange vigtige mennesker til stede, der kunne hjælpe én og at man ikke skulle betale for hjælpen.

Hvad var dit indtryk af arrangementet?

Jeg syntes, det var vildt fedt og meget overvældende. Jeg mødte f.eks. en mentor, som fortalte mig at han havde observeret mig fra start, hvor han fortalte at jeg virkede rigtig sød og nervøs, men at jeg på sidste dagen, virkede som en helt ny person, der havde rigtig godt styr på det hele. Det var sjovt at få fortalt sådan en historie set udefra.

Hvad fik du ud af din deltagelse?

Arrangementet var afgørende for at jeg kom videre med min idé – det kickstartede alt. Jeg vandt 15.000 kr. og fik bekræftet at det var en god idé. Jeg vandt prisen for mest samfundsnyttige idé. Det team jeg havde bag mig var også afgørende for, hvordan min idé udviklede sig.

Ville du anbefale andre at deltage - hvorfor?

Jeg har allerede anbefalet mange andre at deltage i Startup Borgen – specielt unge. Jo mere i tvivl du er jo bedre er det, for hvis man er helt blank, er det også rigtig godt at tage hen så man kan få vejledning. Man kan altid bare deltage første år og sige hvad ens idé er og se om den så er god.

Hvad tror du Starup Borgen kan gøre for andre?

Jeg tror, Startup Borgen kan gøre rigtig meget. Hele arrangerement var super godt og det var fedt at folk satte sig ind i min idé og kom med feedback til, hvad man kunne gøre bedre. Det at finde ud af om ens idé er god eller dårlig, hjælper også rigtig meget, og jeg tror hele ”Startup Borgen arrangementet” kan bidrage med mange ting end bare det – bl.a. netværk var det afgørende for mig.