Categories
Blog

Iværksætteri er ikke en dans på roser

Har man selv været i gang som iværksætter, hvor man starter med ingenting og har ingen kunder eller penge der kommer ind. Så kender man godt følelsen af at det vil være mere økonomisk fornuftigt blot at være kontanthjælpsmodtager.

Og JA, det er sandt at der tider hvor man som kontanthjælpsmodtager netop har en økonomisk overhånden mod en stakkels iværksætter. MEN folk som vælger iværksætteri gør det ikke for at vinde på kort sigt, men for at vinde det lange løb. Det betyder også at man nogle gange fravælger ting, og sætter sig i en dårligere position end andre.

Entrepreneurship is living a few years of your life like most people won’t, so that you can spend the rest of your life like most people can’t.

Anonymous

Vi kan sagtens som samfund samles og sige at det er synd for de stakkels iværksættere, men det er ikke synd at man i opstarten fravælger muligheder. Men det er synd hvis vi som samfund ikke formår at anerkende denne rejse og støtte iværksættere i forløbet. Der kan være mange grunde til at man er nødsaget til at modtage kontanthjælp. Men at vælge iværksætteri er et aktivt valg, det er drømmen om at ændre ting, skabe et bedre liv, skaffe fleksibilitet. JA, disse ting er ikke gratis, og det kræver en masse arbejde for at komme dertil. Vores råd til iværksætteren:

  • Vær åben om din rejse til dine nærmeste (og gerne alle andre også)
  • Giv dig selv tid til at udforske tilstedeværelsen som iværksætter, men planlæg deadlines og mål.
  • Det er okay ikke at have råd til at være fuldtidsiværksætter.
  • Match din ambition med dine evner og potentiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *